Projekty i programy 1135 30-09-2016 Dnia 30.09.2016r. w naszej szkole odbyło się podsumowanie projektu „Bogactwo smaków naszego regionu”. Jego celem było przyswojenie wiedzy na temat produkcji owoców i warzyw w regionie, a przede wszystkim wykorzystanie w kuchni produktów regionalnych. Gimnazjaliści, podzieleni na 3 grupy, zajęli się poznaniem produkcji ogórków, pomidorów oraz jabłek. Od wiosny do jesieni obserwowali etapy produkcji, prace potrzebne do uzyskania dojrzałego owocu. Wykonywali zdjęcia, przeprowadzali wywiady z właścicielami gospodarstw produkcyjnych a efektem były ciekawe prezentacje multimedialne. Najprzyjemniejszą częścią podsumowania była degustacja potraw przygotowanych przez uczniów i rodziców. Na sole gościły kanapki z ogórkiem, z pomidorem, sałatka z ogórka, ogórki kiszone, kwaszone, można było spróbować soku jabłkowego lub pomidorowego a najbardziej smakowały: szarlotka oraz jabłuszko zapiekane z cynamonem. Uczniowie całego gimnazjum mogli nie tylko poznać etapy produkcji owoców i warzyw, ale przede wszystkim skosztować wielu specjałów, przygotowanych na bazie jabłka, ogórka i pomidora. Wszyscy uśmiechnięci i zadowoleni miło spędzili czas. 0.0 Ostatnia modyfikacja: wtorek 30 padziernika 2018 23:25 Powiązane artykuły: Ślubowanie klasy I - 2024 Podsumowanie kadencji dyrektora szkoły Agnieszki Adamus Sukces uczennicy klasy 2 w Gminnym Konkursie Czytelniczym „Z Bajem w świecie lektur" Doradztwo zawodowe klasy 8 Konsultacje w ramach projektu UNICEF (ASA) - Szkoła Dostępna dla Wszystkich Ślubowanie I klasy 2023 Zakończenie projektu "Już pływam" Rekrutacja do oddziału przedszkolnego oraz klasy I szkoły podstawowej na rok szkolny 2023/2024 BohaterON w Twojej Szkole – VII edycja projektu w nowej cyfrowej odsłonie już za nami!!! PRACE PLASTYCZNE KLASY „0" 0